logo

projecten

bureau

nieuws

publicaties

contact

 

VERBOUWING WONING B+A JETTE

opdrachtgever privé

fase
voorstudie
datum
2008



 

<

 

>

 

De opdrachtgever wenst de vroegere winkelruimte op de gelijkvloerse verdieping van een rijhuis te Jette als garage/binnenspeelruimte/atelier te kunnen gebruiken. Tergelijkertijd dient de ontsluiting van de bovengelegen woning en het achtergelegen appartement herzien te worden.

De flexibele ruimte op het gelijkvloers wordt uitgebreid met een berging, afsluitbaar door middel van grote schuifpanelen. Een deel van de vroegere winkelruimte wordt als werkplek afgescheiden met een transparante wand, opgebouwd uit beglaasde houten kaders.

De zeer nauwe inkomhal naar de trap van de bovengelegen woning wordt ruimer gemaakt, waarbij plaats voor een vestiaire voorzien wordt. Deze inkomhal vormt eveneens de verbinding tussen woning en flexibele ruimte.

De twee bestaande gevelopeningen worden dichtgezet met nieuw houten schrijnwerk. Door het gebruik van afwisselend klaar en mat glas, verticale en horizontale beplanking en een gelijke verdeling, vormen de beide gevelvlakken een compositie van nauw verwante en toch tegengestelde elementen. De nieuwe gevel vormt hiermee een sober accent in het straatbeeld.