logo

projecten

bureau

nieuws

publicaties

contact

 

DE GAPAERT WERVIK INTERIEUR

opdrachtgever vzw De Witte Berken, Wervik

fase
uitgevoerd
datum
2012 - 2013 

<

 

>

 

De Gapaert is een afdeling van vzw De Witte Berken, een voorziening voor bijzondere jeugdzorg te Wervik. Een 12-tal jongeren vanaf 13 jaar wonen hier onder begeleiding. De adolescenten van 16 tot 18 jaar verblijven in studio’s, als voorbereiding op een later zelfstandig leven.

Huiselijkheid, stevigheid en budget waren belangrijke randvoorwaarden voor de afwerkingsmaterialen en inrichting. Er werd geopteerd voor een beperkt materialenpakket dat doorheen het volledige gebouw wordt doorgetrokken.

Het terugkerend materiaalgebruik zorgt op die manier voor een samenhang tussen de verschillende ruimtes. Zowel in leefruimte, keuken, kamers als studio’s is op maat gemaakt meubilair voorzien in grenen multiplex. De aanwezigheid van het hout zorgt voor warmte en huiselijkheid in het interieur.

Voor de vloeren werd geopteerd voor tegeltjes in een willekeurige schakering van groentinten. Het vloerpatroon bestaat als het ware uit pixels van een sterk vergroot digitaal beeld. De tegelvloer zoekt zo aansluiting bij de leefwereld van de jongeren, maar draagt tegelijkertijd in belangrijke mate toe tot de gewenste huiselijkheid.